LABS Blog

Theme --> Living with nature

Excuses voor de grammatica fouten, ik gebruik dit meer als proces kladblok dan een net verslag.

05-06-'23

De laatste paar dagen heb ik geen tijd gehad om proces bij te houden omdat ik alleen met de exploratie bezig ben geweest. Ik zal dus in het kort samenvatten wat er gedaan is. De interview die ik had uitgevoerd leidde tot inzichten over het fenomeen Tragedy of the Commons en was ik hierdoor verder gegaan met onderzoeken voor de exploratie. Daarna ben ik verder gegaan met AR, maar dit bleef foutmeldingen geven en ik heb het al duizenden keren opnieuw geïnstalleerd maar het blijft irritant doen. Ik heb dat dus even aan de kant gezet want ik merkte dat ik te veel tijd kwijt was door AR werkende te krijgen terwijl het een grote kans gaat zijn dat het bij de beoordeling of expo niet gaat werken. Ik wil namelijk wel een toekomstige ervaring creëeren. Ik was dus verder gegaan nu met VR. Dit ging heel wat soepeler omdat ik eerder in VR heb gewerkt, dus ik had al ervaring om de code in elkaar te zetten. Mijn plan voor VR is om een overview-effect te simuleren. Ik wil zegmaar dat je start op aarde in een raket capsule, en daarna naar de ruimte geschoten wordt op weg naar Mars. Door naar mars te gaan hoop ik dat het overview effect van de aarde de waardering kan versterken met daarbij extra omdat ze het kunnen vergelijken met mars. Ik zit er aan te denken om de ervaring nog immersive te maken door een stoel te bevestigen aan een trilplaat, zo eentje die sport mensen gebruiken. 
Ik had laatst de film First Man gezien en die gaat over Apollo 11, waar de eerste mensen naar de maan gingen. De film laat echt goed zien dat mensen in broodroosters naar de ruimte gestuurd werden. In de scene dat ze in de raket zaten hoorde je overal gekraak en het leek net alsof het ieder moment uit elkaar kon vallen. Hierdoor kreeg ik meer respect voor die astronauten uit het verleden, dus wilde ik graag deze ruimte reis specifiek simuleren. Ik raad je aan om de film zelf te bekijken, maar hier is de link voor deze rocket launch scene die ik bedoel: https://www.youtube.com/watch?v=AXfNe9tkSw8 . Deze audio ga ik dus gebruiken in combinatie met een trillende stoel om echt die raket ervaring te geven. Ik had al een test video gemaakt om een link in de exploratie te Inside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubekunnen zettInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeeInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTuben: https://www.youtube.com/watch?v=3N91F8Js4jg . Dit is slechts een test, dus er is nog geen rocket launch of een orbit route, hier zal ik me de komende dagen op focussen tot de beoordeling zodat ik een ervaring kan bieden, want dat vind ik altijd wel belangrijk in een project.de the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeaturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTubeInside the Saturn V – Unity VR Test – Non Orbit – YouTu

29-05-'23

De afgelopen dag ben ik uitgebreid onderzoek gaan doen om mijn onderzoeksvraag aan te pakken. Ik ben klimaatverandering gaan onderzoeken en de effecten hiervan op de gezondheid van de mensen. Ik kwam er hierdoor geleidelijk achter het fenomeen “Present-bias”. Dit onderzoek heb ik samengevat in dit document voor de exploratie. Voor de exploratie verslag heb ik daarbij alle onderzoeken gepakt die ik gedaan heb en hier alleen de relevante informatie gehaald voor de nieuwe onderzoeksvraag. Ik wil daarbij deze week nog drie testpersonen interviewen die bij de brochure hadden gezegd dat ze niet naar mars zouden willen gaan. Ik wil verder uitzoeken waarom ze niet naar mars willen en of ze uberhaupt wel wat doen voor onze eigen planeet. Dit interview zal ik vandaag nog in elkaar zetten en morgen/overmorgen uitvoeren. Ik leg nu mijn focus meer op de deadline van de exploratie dan op het doorzetten van de AR/VR prototype. Dit omdat ik met deze nieuwe onderzoeksvraag andere inzichten heb gekregen en waarschijnlijk nog zal krijgen met nieuwe onderzoek. Ik zal dit dus pas voortzetten nadat ik klaar ben met de exploratie.

26-05-'23

Soms is het moeilijk om dit verslag bij te houden omdat mijn hersenen te snel werken ervoor. Ik zal in het kort noteren wat ik sinds de 18de heb gedaan. Ik was verder bezig geweest met de AR app en deze crashte uiteindelijk waardoor heel het project bestand niet meer bruikbaar is. Aangezien ik de stappen nu weet hoe ik de app moet maken, moet het geen probleem zijn om het opnieuw in elkaar te zetten. Na feedback werd er weer bij mij aangedrongen dat ik meer naar mijn positionering moest gaan zoeken en een duidelijke onderzoeksvraag moest hebben. Daarbij moest ik nog steeds de vraag beantwoorden over waarom mensen naar mars zouden willen en niet gewoon op aarde. Het onderzoek had ik gedaan en kort samengesteld hier.
Mijn focus lag nog steeds om een bedrijf te creëeren met een sectie special voor designers. Bij nog een feedback sessie moest ik een 3 minute pitch houden over mijn idee. Dit heb ik eerst gedaan voor de groep en de leraren. In de pitch was ik in gegaan op waarom je naar mars zou kunnen gaan. Bij de feedback werd weer gezegd dat ik nog steeds geen duidelijke onderzoeksvraag had en nog geen duidelijke positionering. Toen er aan mij werd gevraagd wat mijn argumentatie zou zijn waarom ik naar mars zou willen kon ik alleen denken dat het cool was. Dit is natuurlijk omdat ik geinterresserd ben in natuurkunde, ruimtevaart etc. Maar niet iedereen is dat natuurlijk. Ik begon te denken en realiseerde nu pas dat ik mijn eigen fascinatie op andere probeerde te forceren, door er van uit te gaan dat hun het ook wel cool moeten vinden. Maar na enkele test interviews met andere studenten, bewees dat weer dat niet iedereen naar mars wilt maar gewoon op aarde wilt blijven. Maar wat als mars in de toekomst een betere optie zal zijn dan de aarde? Wat als de aarde zodanig onderuit gaat dat het niet meer leefbaar is voor de mens als wij zo door blijven gaan met het vernietigen van onze eigen planeet? Ik richtte mijn aandacht eindelijk dus op iets wat ik daadwerkelijk kan beantwoorden met de onderzoeken die ik gedaan heb. 
Ik had dus alles aan de kant gezet en de rest van de dag gewerkt aan het omvormen van mijn idee, zodat ik gelijk voor de officiele pitch de volgende dag kan laten zien dat ik nu wel een duidelijke onderzoeksvraag en positionering heb. Ik ben meer op waardering in gegaan van onze eigen planeet en heb hierdoor de designers met burnout idee waar ik zolang mee bezig ben geweest laten vallen. Niet helemaal laten vallen natuurlijk maar deze specifieke doelgroep. Ik wil alsnog mijn fascinatie kunnen delen voor de ruimtevaart als designer, maar omdat burnout er eigenlijk helemaal niets mee te maken kan hebben heb ik nu alleen designers als doelgroep gekozen. Waarom? Omdat ik mensen in mijn schoenen wil zetten betreft mijn fascinatie voor de natuurkunde, en niet de fascinatie op andere forceren. Daarbij is nu de kern van mijn project eigenlijk; waardering. Ik hoor het ze altijd zeggen. Wanneer astronauten naar de ruimte zijn geweest zeggen ze altijd dat ze meer waardering voor de planeet hebben gekregen. Maar als gehele mensheid is er geen waardering te vinden. We vernietigen de planeet langzaam. Je zal nu misschien zeggen ik ga echt niet naar mars als ik hier op het mooie aarde kan blijven, maar wat als de aarde niet zo mooi meer is in de toekomst? Hoe kan ik mensen dit het beste laten ervaren? Iedereen weet goed dat wij de aarde niet goed behandelen, maar we ondernemen geen actie. Wat als ik door middel van de informatie relics deze mensen de informatie kan laten ervaren, i.p.v laten lezen of kijken zoals een video. Zal dit meer effect hebben? Ik wil dus eigenlijk de volgende discussie opstarten: Hoe kunnen we de waardering voor de aarde vergroten en mensen bewust maken van de noodzaak om voorzichtig met onze planeet om te gaan? Mijn hypothese is dus dat mensen de aarde meer gaan waarderen wanneer zij van de aarde weg zijn, zoals de astronauten. Met dit project wil ik mensen laten realiseren waarom onze planeet van cruciaal belang is, zelfs als wij dus de mogelijkheid hebben om andere werelden te verkennen. Toen ik dit idee dus uitlegde bij de 2de pitch, werd er gezegd dat ik het nu wel duidelijk voor ogen had. Mijn plan is dus de komende week en volgende week tot de exploratie deadline 4 juni, om uitgebreid het onderzoek en testen op een rijtje te zetten

18-05-'23

Ik ben dus heel de tijd bezig geweest met het maken van mediums voor het overbrengen van informatie. Na feedback die ik had gekregen moest ik nadenken over de onboarding. Hoe mensen geintroduceerd worden. Ik dacht eerst aan een website, maar dit klinkt primitief voor een jaar zoals 2080. Zoals ik eerder had gezegd zouden we in de toekomst AR of Hologrammen gaan gebruiken. Echter, toen ik een hologram relic maakte, brak dit gemakkelijk en ik vind andere ideeen niet immersive genoeg naar mijn mening. Hierdoor ben ik meer gaan kijken naar AR. Ik zag dat The Museum Of Science in Boston USA al gebruik maakte van AR technieken om informatie te laten zien aan de bezoekers. Ik kreeg hierdoor ook het idee om een andere iteratie te maken waarmee informatie weergeven wordt met AR. Mijn plan is om het immersive te maken dus wil ik een app maken voor de telefoon waar je AR mee kan zien. Ik wil deze telefoon dus in een VR set doen zodat je nog wel om je heen alles ziet, maar dan met de AR. Ik zat namelijk eerst na te denken om  smart glasses te maken, maar ik vond wat je kon maken met Arduino niet goed genoeg. 
De afgelopen dagen ben ik dus bezig geweest om een Unity AR app werkende te krijgen. Dit ging nogal langzaam ivb met een hersenschudding, maar ik heb al een begin gemaakt. Nu is het alleen een kwestie van bepalen wat ik in de AR omgeving wil hebben. Hieronder zal je wat progressie kunnen zien. De eerste video was een test om te kijken of het op telefoon werkte. De tweede was een test of mars zou werken. Zoals je kan zien is het meer stabiel op telefoon, maar daar komt het uiteindelijk op te staan.
De afgel

14-05-'23

Vandaag heb ik aan de feedback gewerkt die ik deze week had gekregen over waarom mensen naar mars zouden willen gaan voor een resort en niet gewoon op aarde willen blijven. Ik zal later verder gaan met dit onderzoek. Echter, na het onderzoek ging ik wat filmpes kijken over rakketten in mijn vrije tijd en kwam op een idee voor een relic; een teaser voor de opkomst van TerraNova. Hier heb ik dus vandaag ook aan gewerkt en hieronder ziet je dit resultaat. Ik zal rond vragen voor feedback zodat ik het nog kan verbeteren.

08-05-'23

De afgelopen dagen ben ik dus bezig geweest met het creëeren van nog een tijdlijn maar dan over de toekomst. Dit wilde ik doen omdat ik een logische achtergrond verhaal wil hebben voor de opstart van TerraNova. Ik heb in dit document beschreven waarom ik op bepaalde dingen ben gekomen en verhalen die ik uit mezelf heb geschreven als idee dat ik in de achtergrond verhaal kan gebruiken. Na feedback van Nina, heb ik er al 1 in verwerkt namelijk over de stress van de reis. Ik heb daarvoor onderzoek gedaan naar de groei van de commerciële vliegtuigen, en heb hiermee rekening gehouden met de commerciële ruimtereizen. Verdere feedback zal ik later verderop ingaan. Hieronder zie je een tijdlijn die ik heb kunnen creëeren. Zwart is wat al door Nasa en SpaceX gepland of voorgesteld is, en rood is wat ik erbij heb verzonnen op basis van voorgaande jaren. Rechts is leeg omdat ik hier het verhaal van de achtergrond van TerraNova zelf verder moet uitwerken.
De komende dagen ga ik gericht aan de slag om een achtergrond verhaal te schrijven voor de opstart van TerraNova aan de hand van het onderzoek en de verhalen die ik gemaakt heb tot nu toe. Daarna zal ik verdere feedback gebruiken en uitwerken. Mijn volgende prototype gaat dus over de achtergrond van TerraNova.

03-05-'23

Voordat ik het verhaal van het bedrijf wil gaan uitwerken, wil ik een tijdlijn uitwerken naar de opstart van het bedrijf toe. Ik wil namelijk een background story hebben over hoe het bedrijf is ontstaan en welke dingen ernaar toe geleid hebben. Hiervoor ga ik meer onderzoek doen naar de toekomstige plannen van NASA en SpaceX. Dit zijn namelijk op dit moment de meest bekende bedrijven in de ruimte technologie. De tijdlijn gaat verteld worden vanaf het moment dat er een basis op de maan is gezet (artemis project). TerraNova zal door Nasa opgericht worden om ook te profiteren van de commerciële kant zoals ze dat bij SpaceX doen. Nasa zal dit doen in partnership met SpaceX. Het onderzoek zal ik echter alsnog vanaf hedendaagse tijd doen ipv in de tijd dat er een basis is op mars. Dit omdat ik dan betere voorspellingen kan doen.
De afgelopen dagen ben ik lang bezig geweest met het onderzoeken van het verleden en de toekomst. In dit document heb ik tijdlijnen uitgewerkt van het verleden (plaatje hieronder) en van de plannen die vast staan in de toekomst. Er staan ook een aantal voorgestelde plannen in die ik kan gebruiken als inspiratie voor mijn tijdlijn.
De komende dagen ga ik, met behulp van het onderzoek dat ik heb gedaan en heb uitgevoerd in het document, een tijdlijn uitwerken voor de loop van de komende jaren tot aan de start van het bedrijf.

27-04-'23

Gisteren en vandaag ben ik bezig geweest met verdere onderzoek. Deze onderzoek en bronnen ervan kan je terug vinden in dit document. Eerder had ik dus al een idee gehad voor een reclame voor een commerciele ruimtevlucht. Dit had ik dus al uitwerkt in een hologram. Ik wil nu nogmaals reclame maken voor de Mars resort. Echter, omdat ik dit fysiek wil geven aan mensen, ga ik deze wel op papier maken. Ik wil daarbij doen alsof het wel vandaag mogelijk is, dus dan kan ik het papier ook verklaren. Met dit prototype wil ik kijken wat mijn doelgroep hiervan vindt. Ik ken namelijk veel designers die vaak te maken hebben met burnouts. Zouden zij naar Mars gaan hiervoor? Verdere uitwerking van Naam geving en chat GPT outputs in dit document.
Na het onderzoek ben ik dus bezig geweest met het maken van een brochure tekst. Toen dit af was ben ik de Brochure gaan ontwerpen. Dit deed ik eerst in een kleine low-fi papiertje om te kijken of ik een 3-fold of een 2-fold wilde. Met de hoeveelheid tekst die ik wil, kwam een 2-fold het beste uit.
Hierna ben ik de Brochure gaan ontwerpen in Photoshop. De design beslissingen gingen best vloeiend omdat ik een al bestaande nasa brochure als voorbeeld nam. Vele foto's heb ik steeds opgewisseld om te kijken welke het beste paste bij elkaar. Uiteindelijk was ik op een paar ontwerpen uitgekomen die hieronder weergeven staan.
Main inspiratie brochure NASA
Screenshot van Artboards in Photoshop (links: voor/achterkant, 4 rechts: binnenkant)
Na feedback van een mede student heb ik nummer 1 gekozen als de buiten en binnenkant, en heb ik nummer 2 gekozen voor de binnenkant. Alles was nog niet uitgelijnd dus dit heb ik vervolgens gedaan in Illustrator:
Nadat ik klaar was, ben ik de brochure gaan maken in Blender om te zien hoe het eruit ziet als het uitgeprint is. De resultaten zie je hieronder.​
Voor- en achterkant
Binnenkant
Als ik de brochure prototype ga testen, wil ik het volgende vragen aan de test personen:
- Wat zijn je eerste gedachtes? Wat viel je op?
- Zou jij hier als designer heen willen gaan als je zit met burnout? Zo ja/nee, waarom?
- Stel dat je hier heen kon gaan. Wat zou jou kunnen bekrachtigen als designer met burnout in deze nieuwe natuurlijke omgeving?
- Heb je eventueel zelf ideeën of enige feedback?

25-04-'23

Tijdens de midterm had ik mijn onderzoek gepresenteerd die ik eerder al had gemaakt en geplaatst. Hierop had ik feedback gekregen en liep ik hierdoor een aantal dagen vast en kon ik niet verder. Vandaag heb ik er weer voor gezeten en heb ik mijn onderzoeksvraag eindelijk voor ogen:

"Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen die op Mars leven een sterke verbinding met de natuur behouden en hun welzijn behouden, en hoe kunnen we kunst en creativiteit integreren als middel om deze verbinding te versterken en de psychologische uitdagingen van het leven op Mars aan te pakken?"

Hierdoor ben ik weer van doelgroep gaan veranderen en heb ik het verschoven naar ontwerpers. Zoals ik al eerder heb onderzocht, is het een grote kans dat de gewone mens ook naar mars kan gaan. Ik heb een vermoeden dat vele ontwerpers heel geinteresseerd in zouden zijn, zoals ik. Echter, ik haal mijn inspiratie vaak uit de natuur op aarde. Hoe kan ik dus mezelf en het doelgroep alsnog empoweren daar op Mars? Hoe kan de verbinding tussen mens en natuur onderhouden worden daar? Ik heb namelijk als ontwerper vaak een burn-out. In zo’n burnout wil ik het liefste van alles afstaan en niets meer doen. Dit is natuurlijk niet goed.

Het idee waar ik dus nu mee zit is om een soort resort te maken op Mars. In dit resort zullen verschillende mensen komen die zitten met psyschologische problemen. Naar een andere planeet gaan zoals Mars geeft natuurlijk ook psychologische problemen, maar het resort zal hier tegen bestemd zijn. Ik wil me focussen dus op de ontwerpers met burnout die hier heen gaan. Hoe kan ik deze mensen weer bekrachtigen? Zal een nieuwe natuurlijke omgeving weer inspiratie in hun op laten komen?

Het volgende ga ik dus doen deze week:
- Burnout onderzoek (ontwerpers)
- Psyschologie van mens en natuur
- Resorts op aarde
- Mars plannen voor nederzettingen en hoe deze eruit zien

06-04-'23

Vandaag heb ik de rest geverfd van de kartonnen doos en mijn eerste prototype is hierbij klaar. Dit moet dus een relic voorstellen uit de toekomst. Reclame zal niet weergeven meer worden op papieren, posters of billboards, maar op andere manieren zoals ik eerder uitgelegd heb: hologrammen.

Door dit eerste prototype en vorige onderzoek, ben ik van doelgroep gaan veranderen. Mijn idee is namelijk meer overgegaan naar commerciële ruimte reizen die in de toekomst zullen plaats vinden. Mijn doelgroep is dus eigenlijk de avonturiers van de gehele mensheid. Ik wil dus eigenlijk dieper induiken in de natuur van planeten , en hoe wij daar later op zouden kunnen leven. Ik heb gekozen voor Mars, en dus ga ik daar meer onderzoek over de natuur daar doen.

Daarbij zit ik na te denken om AR te gebruiken. Hierdoor kan ik de hologrammen digitaal maken misschien?

05-04-'23

Ik heb de video getest met een stuk glas waarmee ik de hologram ga maken, maar ik merkte op dat het er niet goed uit ziet als de achtergrond wit is. Ik zou dan de framing wit kunnen verven, maar ik denk dat het er realistischer uit zal zien als de achtergrond zwart is. Dus vandaag ga ik de video omzetten, zodat het met zwarte achtergrond weergeven kan worden. Ik moest de video ook in spiegelbeeld zetten omdat het weerkaatst gaat worden om een stuk glas.

Toen ik dit had gedaan wilde ik de hologram maken met mijn telefoon, maar dacht dat het beter zou zijn als het groter is. Ik wil dus mijn externe monitor gebruiken hiervoor. De monitor ziet eruit als een tablet, dus is het gemakkelijk te gebruiken. Ik heb het geprobeerd met een stuk glas en het lijkt goed te werken. Ik wil de omhulsel van karton maken voor een lo-fi prototype. Ik ben vandaag dus verder bezig geweest met het zwart verven van een kartonnen doos.

04-04-'23

Ik ben de gehele dag bezig geweest om een poster van NASA na te maken zodat ik het kan laten bewegen in een hologram. Dit duurde zo lang omdat de poster veel objecten heeft. In Photoshop heb ik de objecten overgetrokken en opnieuw gekleurd. Dit moest omdat de objecten grotendeels een overlay effect hebben op de poster en dit wilde ik nabootsen in de video zodat de kleuren netjes overgaan. Daarna heb ik alles in After Effects gezet en in de compositie alles laten bewegen.
grand_tour
Poster van NASA
Moving commercial2
Photoshop uitkomst

03-04-'23

Toen ik wilde beginnen met mijn eerste flyer prototype, dacht ik eraan dat papier in 2070 niet meer op deze manier gebruikt zal worden door de milieuvriendelijke druk en groei op het technische gebied. Voorspellingen zijn dat toekomstige reclame in de vorm komen als hologrammen of AR. Mijn plan voor het prototype is om de al bestaande commerciële reclame flyers van NASA te pakken die ik vroeger gebruikte als posters en in deze stijl een bewegende poster te maken in AR of een hollogram. Hoe ik dit ga doen, moet ik nog even uitzoeken.

Dit prototype dient meer als een relic van the future om naar het eind idee te werken; het leven in een andere natuurlijke omgeving (zoals op een planeet of een ruimteschip zelf. Dit prototype is dus meer om te experimenten met reacties die ik eruit kan krijgen en meningen over het leven op een andere planeet.

Ik ben van plan om als eerste een hologram te maken. Hiervoor ga ik als eerste bewegende beelden maken. Dit is het plan voor morgen.

02-04-'23

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een deelvraag: Zullen wij in de toekomst een andere natuurlijke omgeving hebben op andere planeten? In dit document heb ik uitgebreid onderzoek hierover gedaan en ben ik geëindigd met een eerste prototype om uit te testen. Dit prototype zal ik morgen in elkaar zetten.

30-03-'23

De afgelopen dagen heb ik volop gebrainstormed over het thema en mijn doelgroep. Dit onderzoek heb ik in dit document uitgwerkt. Ik kwam er nog steeds niet uit om compassie als een belangrijke waarde te nemen, waardoor ik steeds vast liep. Om rekening te houden met compassie werd het voor mij moeilijk om mijn ideëen uit te werken. Ik heb nogmaals vanaf het begin gekeken naar wat de thema’s zijn, en heb ik gekozen om te wisselen van thema. Ik vind dat het tweede thema minder restricties heeft waardoor ik vele kanten op kan gaan zonder rekening te houden met een waarde; Hoe kunnen we leven met de natuur in de toekomst?

Natuur betekend niet alleen bos, dieren, bergen etc., maar ook kwantummechanica, zwarte gaten, donkere materie, zwaartekracht, etc. Met deze thema kan ik dus zoveel kanten op in allerlei natuurkundige onderwerpen. Ik heb dus besloten om hier mijn onderzoek bij te beginnen door het schrappen van mijn eerdere onderzoek en vragen betreft de eerdere gekozen thema.

- Onderzoeksvraag
- Hoe zal de wetenschap effect hebben op de natuur in de toekomst?
- Leven mensen op andere planeten?
- Kunnen we fosiele brandstoffen van sterren afhalen?
- Hoe wordt de gezondheid van onze eigen aarde in de gaten gehouden?
- Wordt dit door AI gedaan?
- Zijn de grote natuurkundige mysteries opgelost?
- Weten we meer over dark matter en energy?
- Waarom het zorgt voor expansion of the universe?
- Zijn er meer dimensies ontdekt?
- Wat is er in een zwarte gat?

23-03-'23

Vorige en deze week ben ik aan de slag gegaan met de richtlijnen op een rijtje zetten. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar beide thema’s; Living with nature en compassionate communities. In dit document heb ik dit onderzoek in verwerkt met daarbij ideëen voor rapid prototypes en artefacts for the future voor beide thema’s.
Vandaag ben ik op school gekomen om het meer te kunnen uitwerken. Ik wil het project namelijk richten op de onderwerpen Science en Space. Om dit in kaart te zetten ben ik gaan kijken naar de verschillende interessante onderwerpen die in de Powerpoint weergeven werden. Nadat ik dit had gedaan ben ik gaan nadenken over welke thema het beste overeen komt met de onderwerpen waarnaar ik toe wil werken. De ideëen die bij mij opkomen gaan voornamelijk over development tot nu toe. Dit is ook een onderwerp dat vooral belangrijk is in de Science en Space community. Vandaar heb ik gekozen voor de thema van Compassionate communities.

Hoe kunnen we onze leefomgeving herdefiniëren en herinrichten als we compassie als een belangrijke waarde als uitgangspunt nemen, zowel in de wijze waarop we elkaar als de wereld om ons heen behandelen.

Onderzoeksvraag -> Hoe kan ik mezelf en een specifiek gekozen doelgroep empoweren (bekrachtigen) ten dienste van een van de bovenstaand thema’s door middel van een onderzochte en ontworpen ‘ artefact from the future’.

Aan de hand van deze keuze heb ik de eerdere onderwerpen opnieuw bekeken en sommige aangevuld met enkele vragen die ik mezelf kan stellen betreft de situatie over de toekomst. Dit heeft nog niet perse iets te maken met het onderzoeksvraag of de thema. Het zijn vragen waaruit ik eventueel meer inspiratie uit kan halen. Deze vragen heb ik ook vermeld onderaan het eerdere document.